Passo dello Stelvio

Eén van de goede doelen waar wij van Bert Evers aan mee doen is de Stelvio for life, een fietstocht in de Alpen tegen kanker. Deze fietstocht vindt medio augustus plaats. De Passo dello Stelvio (Italiaanse naam) is ook wel bekend als de Stilfserjoch (Duitse benaming) en is een bekende bergpas in de Italiaanse Alpen. Deze pas is één van de hoogste verharde bergpassen (2758 meter hoog) in Europa en ligt op de grens tussen Italië en het Duitstalige Tirol.

U kunt de Passo dello Stelvio aan twee kanten beklimmen. Vanaf de noordkant zitten er 48 haarspeldbochten in en vanaf de zuidkant zijn het er 39. Bij de Stelvio for life wordt de Passo dello Stelvio vanaf de zuidkant beklommen, om precies te zijn vanaf het plaatsje Bormio (op 1225 meter hoogte).De finish is op de top, een totaal van 1533 hoogtemeters. De tocht is zo’n 21 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1%. Sommige stijgingen zijn zelfs 14% of meer. Het is een lange en steile beklimming, waar u beloond wordt met prachtige vergezichten. Met deze tocht meedoen is een bijzondere ervaring die u een keer meegemaakt moet hebben! Meld u gauw aan via onze website!

Waarom moet je juist gaan fietsen?

Al eerder hadden wij het over de voordelen van fietsen. Als u na het lezen op onze website nog niet overtuigd bent, dan volgen hieronder nog een aantal redenen waarom fietsen (voor het goede doel!?) goed is voor uw gezondheid.

Het fietsen en trainen in groepsverband heeft een positief effect op uw gezondheid. Volgens de diverse onderzoeken ervaart u dan minder eenzaamheid en meer sociale steun. Daardoor bent u gelukkiger en gelukkigere mensen leven langer.

Door uzelf een doel te stellen bij het fietsen, geeft u uw leven richting. Hierdoor voelt u zich beter dan doelloos leven.

Verder voorkomt fietsen ziektes als diabetes type 1 of hart en vaatziektes. Met fietsen verklein je de kans op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Door het fietsen verandert de samenstelling van het bloed. Met het bewegen gaat de hartslag omhoog en daardoor gaat het bloed sneller stromen. De bloedvaten worden hierdoor flexibeler en sterken en slibben dan minder snel dicht.

Door het fietsen ervaart u meer ontspanning en minder stress. Tijdens het fietsen maakt uw lichaam stofjes aan als endorfine en serotonine. Deze stofjes geven uw lichaam een geluksgevoel. En we vallen weer in herhaling: gelukkigere mensen leven langer…

U zult beter slapen na een fietstocht. Onder invloed van zonlicht maakt uw lichaam minder cortisol (stresshormoon) aan, wat uw nachtrust ten goede komt. U valt hierdoor eerder in slaap en slaapt bovendien ook nog eens langer door.

Fietsen is ook heel goed tegen overgewicht. U verbrand met maar 10 minuten fietsen al zo’n 97 kcal!

Fietsen is dus heel gezond en valt ook uitstekend te combineren met goede doelen. Ga er dan ook voor! Wij zien u graag terug bij Bert Evers. Tot ziens!