Als voetbaltrainer is het belangrijk dat je goed voorbereid aan de slag gaat. Of je nu een amateur- of profteam traint, het hebben van de juiste trainingsmaterialen kan het verschil maken tussen een effectieve en onsuccesvolle training. In deze blog bespreken we 10 belangrijke items die je nodig hebt om een succesvolle voetbaltraining te geven.

  1. Voetballen

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar voetballen zijn een absolute must-have voor elke voetbaltraining. Zorg dat je genoeg ballen hebt om mee te trainen en overweeg om ballen van verschillende groottes en gewichten te hebben voor verschillende oefeningen.

  1. Kegels

Kegels zijn flexibel te gebruiken en onmisbaar tijdens elke voetbaltraining. Gebruik ze bijvoorbeeld voor het uitzetten van trainingsvelden, het uitzetten van parcours of bijvoorbeeld als doeltjes voor kleine partijspelletjes.

  1. Horden

Horden zijn ideaal voor het verbeteren van explosiviteit, sprongkracht en snelheid. Gebruik ze voor het opzetten van oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van deze factoren.

  1. Pionnen

Pionnen zijn niet alleen handig als markering voor het uitzetten van trainingsvelden, maar ook voor het uitzetten van parcours of bijvoorbeeld voor het markeren van posities tijdens oefeningen.

  1. Cones

Cones zijn handig voor het opzetten van kleine doeltjes of het markeren van de begin- en eindpunten van oefeningen. Cones zijn vaak steviger dat pionnen en gaan daardoor langer mee.

  1. Trainingsladder

Een trainingsladder is een handig hulpmiddel voor het verbeteren van voetwerk en coördinatie. Gebruik de ladder voor het opzetten van oefeningen gericht op deze factoren.

  1. Hesjes

Hesjes zijn onmisbaar voor het opzetten van partijspelletjes. Zorg voor genoeg hesjes voor beide teams en zorg dat je ze in verschillende kleuren hebt. Op deze manier kun je teams makkelijker onderscheiden.

  1. Trainingsdoelen

Als je op een groot veld wilt trainen, zijn trainingsdoelen een uitkomst. Trainingsdoelen zijn lichter en makkelijker te verplaatsen dan wedstrijddoelen en zijn daarom zeer geschikt voor trainingen.

  1. Waterflessen

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens het sporten. Zorg daarom dat je genoeg waterflessen bij de hand hebt voor jezelf en je spelers.

  1. EHBO-kit

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg daarom dat je altijd een EHBO-kit bij de hand hebt tijdens trainingen.

Voor een succesvolle voetbaltraining is het hebben van de juiste voetbaltrainer materialen belangrijk. We hopen dat deze lijst met 10 essentiële items je helpt om beter voorbereid aan de slag te gaan en dat je op die manier het beste uit jezelf, je team en je trainingen haalt!