Ga je binnenkort je eerste eigen huisfeestje geven? Dan mis je de benodigde ervaring. Het geven van een feestje kan namelijk heel leuk zijn of je kunt je flink gaan ergeren. Goed voorbereid zijn heeft een goede invloed op het slagen van je feestje en het zorgt ervoor dat je zelf ook meer plezier hebt! In deze blog geven we je kennis die je goed kunt gebruiken als je aan het voorbereiden bent voor je huisfeestje.

    1. Gastenlijst en uitnodigingen

Het geven van een huisfeestje begint met het samenstellen van een gastenlijst. Wie wil je uitnodigen en hoeveel mensen wil je uitnodigen? Houd er rekening mee dat de grootte van je huis en je budget een belangrijke rol spelen bij het bepalen van het aantal gasten.

Als je meer mensen uitnodigt, gaat het ook meer geld kosten en moet je ook meer rekening houden met eventuele overlast. Maak vervolgens de uitnodigingen en stuur deze op tijd naar de gasten. Zorg ervoor dat de uitnodigingen alle nodige informatie bevatten, zoals de datum, tijd, locatie en eventuele thema van het feestje.

    2. Snoep

Zet een schaal met snoepjes neer op een centrale plek in je huis. Dit is niet alleen lekker voor je gasten, maar het zorgt er ook voor dat ze iets te knabbelen hebben als ze even willen socializen. Kies voor verschillende soorten snoep, zo maak je de meeste mensen blij. Op CandyOnline vind je veel soorten snoep.

Geef je een groot feestje? Dan is het verstandig om groothandel snoep online te bestellen. Je bespaart geld en trips naar de supermarkt. Groothandel snoep is snoep die beschikbaar is in grote hoeveelheden tegen een leuke prijs. Perfect voor een groot huisfeestje!

    3. Verlichting

Goede verlichting kan de sfeer van het feestje maken of breken. Zorg ervoor dat je huis goed verlicht is en dat je eventueel extra sfeerverlichting hebt, zoals kaarsen of lichtslingers. Een goede tip is om de verlichting iets te dimmen om zo een gezellige en intieme sfeer te creëren.

Een andere tip die hier goed bij past: verplaats, dure verlichting en andere dure items. Zo neem je het risico dat je spullen kapot kunnen gaan weg.

    4. Schoonmaakspullen

Het is verstandig om vooraf schoonmaakspullen in huis te halen, zodat je eventuele rommel snel kunt opruimen tijdens het feestje. Zorg voor voldoende vuilniszakken, een stofzuiger en doekjes. Verspreid ook prullenbakken door de ruimtes waar mensen kunnen komen. Zo ben je na het feestje minder lang bezig met opruimen.

    5. Geluidsinstallatie

Zet een goede geluidsinstallatie klaar, zodat je tijdens het feestje muziek kunt afspelen. Vergeet niet om vooraf een afspeellijst te maken met verschillende genres, zodat er voor iedereen wat leuks tussen zit. Let er wel op dat je rekening houdt met je buren en het volume niet te hard zet.

 

Met deze checklist ben je helemaal voorbereid op een geslaagd huisfeestje. Geniet van de voorbereidingen en natuurlijk van het feestje zelf!