Fijn dat je er bent! Het is altijd leuk om een nieuwe hobby te ontdekken en te ervaren wat het met je doet. Of je nu net gestart bent met de middelbare school of al wat ouder bent, het is nooit te laat om een nieuwe hobby te ontdekken. In deze blog zal ik je laten kennismaken met 5 leuke hobby’s die je makkelijk kunt uitproberen. Van gitaarspelen tot kalligrafie schrijven – we hebben voor ieder wat wils. Lees snel verder!

Gitaarspelen:

Als je van muziek houdt en je een beetje creatief bent, dan is gitaarspelen misschien wel iets voor jou. Het is niet zo moeilijk als je denkt, zeker als je begint met akkoorden. Koop een beginnersgitaar en schaf een paar simpele akkoorden aan via internet of koop een beginnersboek. Zo kun je snel de basis akkoorden leren en al snel beginnen met oefenen voor jouw favoriete nummers. Het kan een beetje pijnlijk zijn om te beginnen met spelen op de gitaar, maar als je eenmaal door die ‘pijnperiode’ heen bent dan is het echt HEERLIJK om te doen. Via MaxiAxi kun je zowel akoestische als elektrische gitaren kopen om te beginnen met oefenen!

Kookkunsten:

Eten is altijd lekker en dat weet jij ook. De vraag is, kun je zelf iets lekkers klaarmaken in de keuken? Misschien is het tijd om je culinaire vaardigheden te ontdekken. Er zijn zoveel heerlijke gerechten die je kunt maken. Begin met simpele gerechten uit een kookboek of op internet en kijk daarna voor speciale recepten op websites zoals 24Kitchen of Tasty. Eet je vingers erbij op!

Fotografie:

Elke foto vertelt zijn eigen verhaal. Als jij het ook leuk vindt om dingen vast te leggen, dan is fotografie een mooie hobby voor jou. Het hoeft niet eens moeilijk te zijn. Koop een camera (of gebruik je telefoon) en ga op pad. Er zijn genoeg plekken om mooie foto’s te maken, zelfs in jouw eigen achtertuin. En als je nog geen inspiratie hebt, dan zijn er genoeg websites die je kunnen helpen om te beginnen, zoals Pinterest of Instagram.

Schrijven:

Schrijven kan heel ontspannend zijn. Het is een manier om je gedachten op papier te zetten en misschien zelfs om te delen met anderen. Schrijf in een dagboek of begin met een blog. Je kunt zelf een onderwerp kiezen dat jij leuk vindt en erover schrijven en daarmee anderen inspireren. Wie weet ontdek jij wel jouw verborgen schrijverskunsten!

Kalligrafie schrijven:

Het kan zijn dat je nog nooit van kalligrafie hebt gehoord. Dit is een mooie kunstvorm die bestaat uit letterontwerp en -ontwikkeling, vaak met de hand geschreven. Door te oefenen, creëer je de mooiste schrifttypen en ontwerpen. Het oefenen vereist enige discipline, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, kan het geweldig worden. Op Youtube vind je talloze beginnershandleidingen en inspirerende video’s.