Tegenwoordig pakken we (gelukkig) steeds sneller de fiets. We zijn bewuster bezig met het milieu en ook met onze eigen gezondheid. Fietsen is gezond én goed voor het milieu, je ziet dan ook steeds vaker dat mensen de fiets weer pakken voor het halen van een boodschap bij de supermarkt of om te gaan winkelen in de stad. Je bespaart er natuurlijk ook kosten mee. De brandstof prijzen zijn hoger en ook parkeren kost op veel plekken geld. Daarbij is ook het vinden van een parkeerplek niet altijd makkelijk en kost het veel extra tijd. Wanneer je met de fiets gaat scheelt dat een boel geld én tijd. Het is dus eigenlijk het beste in alle opzichten.

Ook voor de langere afstanden worden steeds vaker fietsen gebruikt. Werk je in een andere stad dan pak je al gauw de auto of het openbaar vervoer om daar te komen. Omdat elektrische fietsen tegenwoordig steeds populairder zijn worden deze ook steeds vaker gebruikt voor de wat langere afstanden en dus ook om naar het werk te fietsen. Een elektrische fiets haalt gemakkelijker een hogere snelheid. Zo’n fiets bevat een motortje waarmee deze makkelijker wordt aangedreven. Je hoeft dus minder moeite te doen om snelheid te halen. Een elektrische fiets is duurder in aanschaf maar wel een stuk goedkoper dan een auto. Daarbij hoef je ook geen brandstof kosten te betalen. De accu van je fiets moet natuurlijk wel opgeladen worden, maar dat kan eenvoudig in een stopcontact.

Accessoires voor de fiets

Omdat we vaker de fiets gebruiken zijn veel mensen ook op zoek naar de juiste accessoires voor een fiets. We willen boodschappen mee sjouwen, een laptop en een paar boeken meenemen, de tassen met kleding die je geshopt hebt in de stad moeten mee kunnen, er is dus wat bagageruimte nodig. Een fietstas of een fietsmand is hiervoor de beste oplossing. Je hebt ze tegenwoordig ook voor de  elektrische fiets. In dit soort tassen of zo’n mand kun je vaak meer spullen kwijt dan je denkt. Kies een tas of mand die leuk past bij de rest van je fiets of kies een gezellig kleurrijk printje waar je vrolijk van wordt! De keuze hierin is vrij uitgebreid. Bij de webshop Pimpjefiets.nl vind je bijvoorbeeld heel veel keuze in fietstassen en fietsmanden.