Wie de woningmarkt op de voet volgt, zal soms schrikken van de pessimistische scenario’s die worden geschetst. Wij draaien het om; in plaats van de zoektocht naar een nieuwe woning, kan je ook kiezen voor een make-over van je bestaande interieur. En omdat je zo ongeveer de helft van je leven zittend doorbrengt, is de keuze van nieuwe zitmeubelen wellicht één van de lastigste. Wij nemen graag de trends van het moment met je door.

Kleurrijke banken

Een belangrijke voorjaarstrend voor 2023 is het brengen van kleur in je interieur. En dat gebeurt al lang niet alleen meer door een kleurtje op de muur, ook banken in grijstinten lijken op hun retour. In 2023 mag de bank best een spectaculaire uitstraling hebben, o.a. door middel van een gewaagde kleur. Je kan kiezen voor zeer sprekende, opvallende kleuren en daarmee van je bank een echte eyecatcher maken … maar ook wat mildere keuzes zoals de cognac-suède uitvoeringen geven extra sfeer. De opkomst van modulaire banken zet zich in 2023 verder door, waarbij je kan spelen met de vormen en dus de uitstraling. Voor elke gelegenheid creëer je min of meer een passende bank. Heerlijk toch om meerdere opties te hebben?

Wollige fauteuils

In de lijn met de banken mag ook de fauteuil zich in 2023 qua uitstraling onderscheiden binnen je interieur. Zorg er natuurlijk wel voor dat je kiest voor de bank òf de fauteuil als eyecatcher; meerdere opvallende zitmeubelen is vaak teveel van het goede. Bij de fauteuils valt vooral de opkomt van Cognac-kleurige varianten op. Het geeft een stoere uitstraling waarbij de warme, opvallende kleur een prominent karakter brengt. Een combinatie met andere donkere kleuren geeft vooral een luxe uitstraling; combineer je cognac met lichtere kleuren dan krijg je juist een frisse uitstraling. Helemaal in, is het gebruik van teddy-stof als materiaal; een soort moderne vorm van het schapenvacht. Het brengt de minimalistisch chique uitstraling in je huis en ondanks het wollige, zachte karakter is het eenvoudig schoon te houden.

(Eetkamer)stoelen

Eigenlijk in het verlengde van de opkomst van opvallende kleuren in het interieur, kan je een stapje verder gaan door contrasterende kleuren te combineren. Het moet bij je passen, maar als je de juiste match weet te maken kan het erg gaaf worden. De eetkamerstoelen zijn de perfecte zitmeubelen om mee te experimenteren. Door de stoelen aan de eettafel in diverse kleuren te kiezen, creëer je een contrast maar bovenal; een kleurrijk interieur geeft vaak ook een heel vrolijk gevoel. En met de lente en zomer op komst is dat natuurlijk een heerlijk vooruitzicht.