Het is prettig als je als garagehouder de klanten een goede service kunt bieden. Niet alleen voor service van de auto, maar bijvoorbeeld ook voor de opslag met zomer- en winterbanden. Ben je van plan om deze service voor je klanten aan te bieden? Dan is het belangrijk om rekening te houden met bijvoorbeeld de opslag. Daarnaast kan de opslag van banden ook voor extra inkomsten zorgen. Je leest er alles over in deze blog.

Opslag

Als je de service aanbiedt om zomer- en winterbanden op te slaan (en ook te wisselen), is het belangrijk dat je genoeg ruimte beschikbaar hebt voor de opslag. Veel mensen met een auto hebben niet de ruimte en mogelijkheden om zelf een extra paar banden op te slaan. Ze kiezen er daarom vaak voor om één paar banden op te slaan in een opslag. Deze ruimte heb je als garagehouder wel nodig. Het is daarbij van groot belang dat je de banden veilig en effectief kunt opslaan. Een goede manier hiervoor zijn bandenstellingen. Met deze stellingen kun je banden handig opslaan.

Structuur aanbrengen in het magazijn

Hoe meer klanten, hoe meer banden je waarschijnlijk moet opslaan. Om de banden snel en makkelijk terug te kunnen vinden, is het belangrijk dat je het magazijn gestructureerd inricht. Je kunt dit doen door de stellingen te categoriseren op bijvoorbeeld het merk van de auto, of op de achternaam van de eigenaar. Je kunt bandenstellingen eenvoudig uitbreiden.

Controle van de banden

Je kunt extra verdienen door tijdens het wisselen van de banden, de banden ook goed te controleren. Als de zomerbanden ingeruild worden voor de winterbanden, is het belangrijk om te checken of de banden nog wel voldoen aan de eisen om weer een extra seizoen mee te gaan. Merk je dat de banden aan vervanging zijn? Geef dan bij de eigenaar aan dat je nieuwe banden kunt bestellen en deze direct voor ze kunt opslaan. Hierdoor heeft de klant er geen omkijken meer naar.

Sneeuwkettingen

In de winterperiode kiezen mensen ervoor om de zomerbanden te wisselen voor de winterbanden. Niet alleen voor de gladheid in Nederland, maar vaak ook omdat ze gaan wintersporten. Hier kun je goed op inspelen door ook sneeuwkettingen te verkopen. In veel skigebieden zijn sneeuwkettingen verplicht. Auto-eigenaren die nog geen sneeuwkettingen hebben, kun je makkelijk een set verkopen. Je kunt het daarnaast ook aanbieden om deze kettingen te bewaren, samen met de winterbanden. Hierdoor hoeft de eigenaar nooit meer te zoeken.