Bureaustoelen zijn onmisbaar in elk kantoor of werkomgeving. Ze zorgen voor comfort tijdens het werken en dat kan zorgen voor een toename in de productiviteit en tevredenheid van de werknemers. Bovendien kan het gebruik van een goede bureaustoel ook bijdragen aan een gezonde houding. Dit zorgt weer voor vermindering van rug- en nekklachten. Het is dus van belang om te kiezen voor een goed model. Hieronder staan een paar punten waar jij rekening mee kan houden in je zoektocht naar de juiste bureaustoel.

Het doel van de stoel

Bureaustoelen zijn beschikbaar in veel verschillende soorten. Het is belangrijk om rekening te houden met het doel van de bureaustoel zodra je je zoektocht naar de begint. Er zijn namelijk bureaustoelen die speciaal ontworpen zijn voor lange uren zitten, terwijl andere meer geschikt zijn voor kortere perioden zitten. Verder zijn er bureaustoelen met verschillende soorten rug ondersteuning: een hoge of een lage leuning.

De behoeften gebruiker

Tijdens de zoektocht naar een bureaustoel is het handig om rekening te houden met de gebruiker. Is de gebruiker lang? Gaat de gebruiker zittend achter de computer werken? Het zijn beide vragen die de specifieke behoeften van de gebruiker in beeld brengt. Deze behoefte kunnen uiteindelijk meegenomen worden in de keuze. Sommige bureaustoelen hebben de optie om de zithoogte, rugleuningen en armleuningen te verstellen. Hiermee kan je de meest comfortabele zitpositie van de gebruiker creëren. Vaak heeft een bureaustoel wielentjes waardoor het bewegen tijdens het werken gemakkelijk wordt.

De materialen en design van de stoel

De materialen van een bureaustoel zeggen veel over de kwaliteit. Een stevig frame en een duurzame bekleding gaat vaak langer mee en is daarbij vaak comfortabeler. De kleur van de stoel is voor veel mensen van belang. Het moet natuurlijk bij de rest van het kantoorinterieur passen, dus het is verstandig om ook deze opties mee te nemen in je besluit. Onderkant formulier

Ergonomische bureaustoelen

Voor het moderne kantoorleven is een ergonomische bureaustoel belangrijk. Dit zijn stoelen die jou helpen een goede zithouding aan te nemen.  Het heeft vele voordelen voor je gezondheid zoals vermindering in lichamelijke klachten. Hierbij kun je denken aan minder rug- en nekklachten op de lange termijn. Daarnaast zorgt het hebben van een juiste werkhouding ervoor dat je bloed beter door je lichaam stroomt. Daardoor heb je een beter concentratievermogen en voel je je fitter. Uiteindelijk heeft dit invloed op je prestaties. Wellicht zijn de bureaustoelen van Kato kantoorinrichting wat voor jou.