Je fiets maken in Nijmegen kan een optie zijn. Je kunt ook overwegen om zelf je fietsonderhoud te doen. Als je een fietser bent, moet je je fiets vaak onderhouden. Dit is belangrijk als je vaak met de fiets naar je werk reist, deelneemt aan races of gewoon af en toe op de paden rijdt. Je moet het routineonderhoud bijhouden om gevaarlijke situaties en dure verrassingen in de toekomst te voorkomen. Het is niet altijd moeilijk om een ​​fiets te onderhouden. Door deze basis suggesties voor fietsonderhoud te lezen, kan je je fiets heel lang in goede staat houden.

Je fiets schoonmaken

Je dient je fiets schoon te maken om de levensduur te verlengen. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat het soepel blijft werken en er goed uitziet. Door je fiets te reinigen, voorkom je dat vuil en vet de mechanische onderdelen vernielen. Je kunt het reinigingsproces starten vanaf het fietsframe, ketting, kettingbladen, pedalen, remmen, zadel en andere componenten. Het enige wat je nodig hebt is een emmer, water, biologisch afbreekbare zeep, een flinke spons, een handdoek en een oude tandenborstel of andere kleine borstel.

Houd je aandrijflijn gesmeerd

Het volgende dat je kunt doen, is je fiets smeren. Je kunt dit doen na het reinigen en drogen van je ketting. Dit geeft de smering de tijd om in de ketting te absorberen. Als je ketting dik vet ophoopt, kun je investeren in een kettingreiniger die al het vet van je kettingen haalt. Sommige mensen houden ervan om hun fietskettingen te smeren voordat ze deze schoonmaken. Dit is een verkeerde stap omdat dit vuil en stof kan aanzuigen. Gebruik een zeer kleine hoeveelheid smeermiddel en veeg eventuele extra af. Een overmatige hoeveelheid smering kan het schakelen belemmeren en meer vuil aanzuigen. Als je in de war bent, vraag het dan aan je betrouwbare fietsenwinkel in de buurt.

Je banden inspecteren

Niets is erger dan halverwege de rit te moeten stoppen om een ​​lekke band te verwisselen. Gebruik altijd een vloerpomp om je banden te inspecteren en hun spanning te controleren. Nadat je ervoor hebt gezorgd dat je banden goed zijn opgepompt, inspecteer je ze op andere slijtage of schade die tijdens een rit tot een lekke band kan leiden. Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je altijd een vloerpomp bij de hand hebt, want er kan altijd van alles gebeuren.