Een heerlijke bak koffie zetten, met een verrukkelijke smaak die ook nog eens lekker ruikt. Veel mensen drinken de hele dag koffie. Voor de een is het écht een geluksmoment, voor de ander is het een heerlijk warm drankje wat je de hele dag door drinkt. Om de juiste koffie te zetten, is het belangrijk om na te denken welk koffieapparaat het beste bij jou past. Wil jij graag de echte barista in jou naar boven laten komen, of kies jij toch liever voor een snelle, gemakkelijke kop koffie? Lees dan snel verder en kom erachter wat jij voor koffiezetapparaat moet kiezen.

Het gemak van volautomatisch

Een volautomatisch koffieapparaat is makkelijk in gebruik. Zoals de naam het al stiekem verklapt gaat het meeste automatisch bij het zetten van een kop koffie. Een volautomaat maakt snel kwaliteitsvolle koffie, ideaal als je snel de koffie klaar wil hebben staan. Daarnaast kan de koffiesmaak gemakkelijk worden aangepast. De koffiebonen zijn altijd vers gemalen. Ook is het vaak mogelijk om speciale soorten koffie met melk automatisch te zetten. Volautomaten zijn prima geschikt voor een snelle, kwaliteitsvolle en gemakkelijke koffie.

De aanschaf van een volautomatisch koffieapparaat is wel een investering. De volautomatische koffieapparaten hebben daarnaast onderhoud nodig, vaak geven de apparaten dit automatisch aan. Zo moet af en toe het filter worden vervangen, het apparaat worden gereinigd of worden ontkalkt met speciale ontkalkingstabletten.

Baristawaardig met een pistonmachine

Wil jij graag als een echte barista aan het werk met een barista koffiezetapparaat? Dan is een pistonmachine wellicht iets voor jou! In het begin zal het even wennen zijn, maar uiteindelijk kun jij  met een pistonmachine baristawaardige koffie maken. Een pistonmachine werkt hetzelfde als een professionele espressomachine. Het gebruik van een pistonmachine vergt wel wat meer vaardigheden. Zo moet je leren hoe je de koffiemolen moet instellen, hoe je de gemalen koffie correct aanstampt, en hoe je het melk kan opschuimen met de stoommand. Het leren van deze vaardigheden kost doorgaans wel wat tijd.

Een extra investering bij een pistonmachine die wij aanraden, is de aanschaf van een koffiemolen. Doorgaans worden pistonmachines zonder koffiemolen aangeboden. Pistonmachines zijn vooral geschikt voor koffieliefhebbers die het geen probleem vinden om meer tijd kwijt te zijn met het zetten voor een goede kop koffie. Als jij echt interesse hebt in het zetten en creëren van een fantastische kop koffie, dan is een pistonmachine wellicht iets voor jou!