Van de supermarkt naar huis met een tas vol boodschappen, met je laptop, kladblok en lunchpakket naar je werk, met een tas vol boeken van de bibliotheek naar huis.. er zijn genoeg momenten waarop je met meerdere spullen onderweg bent. Een auto is in dat geval heel erg makkelijk, je legt de spullen in de kofferbak of op de stoel naast je en je bent klaar. Ook in de trein is het vaak gemakkelijk mee te nemen, je dient alleen voor een grote stevige tas te zorgen. Maar hoe doe je dat als je graag met de fiets op pad gaat? Fietsen is gezond, goed voor het milieu én het wordt steeds populairder. De elektrische fiets zie je steeds vaker. Je bent er snel mee en je vervuilt het milieu er niet mee. Het is ook een stuk goedkoper aangezien je geen brandstof nodig hebt, alleen een volgeladen accu. Ben jij nou ook een fietsliefhebber maar vraag je je af hoe je je spullen van a naar b vervoert? Lees dan even de tips hieronder.

Gebruik een fietsmand!

Er zijn hele leuke fietsmanden verkrijgbaar. Je kunt veel spullen kwijt in zo’n fietsmand, het is stevig en het zit vast aan je stuur. Het heeft diverse voordelen en het ziet er nog leuk uit ook! Het is dus direct een stukje decoratie voor je fiets. Fietsmanden zijn er van verschillende kwaliteit. Vaak kan een gemiddelde fietsmand een behoorlijk gewicht dragen, maar dat kun je vaak wel terugvinden in de specificaties. Het is ideaal voor boodschappen, boeken, schooltassen etc!

Een fietstas is een andere optie. Deze zit vaak bevestigd op de bagage drager van je fiets. Het heeft dus als voordeel dat het je stuur niet zwaarder maakt. Sommigen vinden fietstassen mooier, terwijl anderen juist voor een fietsmand zouden kiezen qua uiterlijk. Dat is dus een kwestie van smaak. Fietstassen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende prints/modellen. Let goed op de kwaliteit, een goedkope fietstas kan niet altijd veel gewicht houden. Ook zijn die niet altijd waterdicht of waterafstotend. Dit zijn wel dingen waar je goed op moet letten, afhankelijk van de doelen waar je hem voor wilt gebruiken natuurlijk!