Nooit meer fietsen! Eindelijk, het is zover: je kunt je eerste scooter gaan kopen. Je weet vast al precies welke je wilt, want waarschijnlijk heb je al jaren een oogje op je favoriete model. Maar voordat je je droomscooter koopt zijn er nog een paar dingen om op te letten.

Denk aan je verzekeringen

Een scooterverzekering is natuurlijk onmisbaar als je de weg op gaat. Sterker nog, het is zelfs verplicht. Je moet op zijn minst WA verzekerd zijn, hiermee is de schade die je met je scooter toebrengt bij anderen gedekt. Wil je de meest complete verzekering voor je scooter, kies dan voor een all risk verzekering.

Tip: vergeet niet je fietsverzekering op te zeggen, want die gebruik je vast niet meer zo vaak!

Ook regelen: rijbewijs en kenteken

Dat je een rijbewijs nodig hebt, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Daar heb je waarschijnlijk al hard voor gezwoegd. Wel is het belangrijk om deze altijd bij je te hebben. Je moet je rijbewijs namelijk altijd kunnen laten zien als je op je scooter rijdt. Dat geldt ook voor de kentekenplaat, die goed zichtbaar op je scooter gemonteerd moet zijn.

Reken je maandelijkse kosten uit

De afgelopen maanden ben je alleen maar bezig geweest om het geld voor je scooter bij elkaar te sparen. Bijbaantje hier, extra klusje daar en stukje voor je stukje kwam dat eindbedrag dichterbij. Maar daarmee ben je er helaas nog niet. Scooter rijden kost geld, dus het is goed om uit te rekenen hoeveel je daar maandelijks aan kwijt bent. Zet dit geld opzij zodat je hier nooit mee in de knoei komt.

Denk aan de kosten voor:

  • verzekering
  • onderhoud
  • benzine

Wat die kosten precies zijn hangt natuurlijk van jouw situatie af. Wat voor verzekering kies je bijvoorbeeld, wat is de staat van je scooter en hoeveel kilometers leg je elke maand af?

Pechhulp voor je scooter

Zelf met een gloednieuwe scooter kun je af en toe pech hebben. En dat is met een scooter net even lastiger dan met een fiets, want die gooi je niet zomaar achterin de auto. het is daarom goed om ook eens te kijken naar een dienst als pechhulp voor je scooter. Voor een vast bedrag per maand ben je dan altijd verzekerd van hulp bij pech.