Steeds meer mensen maken de keuze om een e-bike aan te schaffen. Deels gaat het hier om mensen die hun reguliere fiets inwisselen voor een variant met accu, zodat ze wat minder hard hoeven te trappen of juist wat harder vooruitgaan, zelfs bij tegenwind. Maar voor een groot deel gaat het ook om mensen die wat minder gebruik willen maken van het openbaar vervoer of de auto, en in de elektrische fiets een goed alternatief zien. Maar hoe kies je nu de elektrische fiets die precies bij jou past?

Zoveel mensen, zoveel wensen

Voor het overgrote deel van de mensen geldt dat de ‘gemiddelde’ e-bike eigenlijk prima is. We hebben het hier over een fiets waarbij de motor in het voorwiel is verwerkt, die voldoende ondersteuning biedt om een heuveltje of bruggetje net wat makkelijker op te komen en genoeg accucapaciteit heeft om een paar uur op vol vermogen, en een stuk langer met wat minder ondersteuning rond te rijden. Een degelijk model, zowel geschikt voor in de drukke stad als de fietspaden daarbuiten, dat aansluit bij zeker 95% van de verwachtingen die mensen van een e-bike hebben.

Met deze uitgangssituatie in het achterhoofd, zijn de makers van de Muto aan de slag gegaan. Hun doel was om een e-bike te ontwerpen die in de basis geschikt is voor (bijna) iedereen. Door verschillende opties aan te bieden die de fiets nog verder aan te passen maken aan de individuele behoeftes van de gebruikers, zal hij nog beter aan de wensen voldoen en zich makkelijk aanpassen als deze veranderen, of dat nu op dagelijkse basis of alleen op de langere termijn is.

Dit is de basis, pas hem aan zoals je wilt

De basis van deze fiets is precies dat degelijke, ‘gemiddelde’ model als eerder werd genoemd. Geen opvallende of bovengemiddelde specificaties als het gaat om het type motor of de accuduur. Nee, gewoon wat de gemiddelde gebruiker nodig heeft. Wat wel opvalt is het stoere frame met de brede banden, ideaal om je ook in de stad staande mee te houden. Geen tramrails die jou er nog onder kan krijgen! Duidelijk is ook dat er over het design is nagedacht. Kun je een e-bike normaal herkennen aan de accu onder de bagagedrager, is dat nu niet het geval: die zit heel mooi weggewerkt in het frame.

Het bijzondere van de Muto zit hem in de flexibiliteit. Je kunt er goed elektrisch mee fietsen, maar ook als je de accu een dagje thuislaat kom je er prima mee op vooruit: hij is dan zo licht als een normale fiets. Op Muto.bike kun je ook alle accessoires bekijken die je aan kunt schaffen, en waarmee je de fiets naar jouw wensen uit kunt breiden. En het meest opvallende is: dit doe je niet voor altijd, maar gewoon, voor zo lang jij dat wilt. Een kinderzitje dat met één klik wordt vervangen door een opbergkrat: deze fiets is zo flexibel als het maar zijn kan.